Македониум
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Linux

+2
МЕТАЛЕЦОТ
HeatoN
6 posters

Go down

Linux Empty Linux

Пишување by HeatoN Вто Фед 06, 2007 12:56 am

Значи Линух еден од исто така подобрите оперативни системи тој исто така е оперативен систем како WindowsXP само јас мислам дека линухот е малце посложен оперативен систем и не е за почетници.Значи мене сега треба да ми стигне линух него ќе го користам претежно за интернет па што друго да ви кажам ви препорачувам и на вас да го купите да го испробате и да го искментираме заедно овде Smile www.linux.com www.linux.org Smile

HeatoN

Број на мислења : 4
Registration date : 2007-02-06

http://www.heatoon.tk

Вратете се на почетокот Go down

Linux Empty Re: Linux

Пишување by МЕТАЛЕЦОТ Вто Фед 06, 2007 1:22 am

jas kolku so znam linuxot e postabilen od windowsov. ama jas ne bi go zemal linuxot.
МЕТАЛЕЦОТ
МЕТАЛЕЦОТ
Admin

Број на мислења : 635
Место : Охрид
Registration date : 2007-01-11

http://chejunky.hi5.com

Пишување by HeatoN Вто Фед 06, 2007 1:40 am

Заборавив да напоменам линухот никој не би ви го препорачал за игри а и јас ви препорачувам да не го користите за игри едноставно по сложен е Wink

HeatoN

Број на мислења : 4
Registration date : 2007-02-06

http://www.heatoon.tk

Пишување by Деан Саб Фед 10, 2007 3:31 am

jas go koristev linux ubuntu 64 bitna verzija go imav napraeno dual boot kompjuterov taka da go imav i windowsot za igri a linuxot za internet posto nemat virusi za linux (barem uste ne) ama nemase 64 biten flash plugin za mozilata i nemozev stranicive kaj sto imat flash animacii da gi gledam to me nervirase drugo mnogu malce igri imat za pod linux inace za drugo sistemov e super brz e stabilen gi imat site programi za muzika sliki tekst i se e besplatno e sega nekoj kompanii pocnaja veke da praet programi za linux i da gi naplaket na primer NERO za linux ama normanlno e to zs mu se sirit popularnosta. ama pak posle nekoe vreme go izbrisav i si se vrativ na stariot dobar windows XP i ne planiram da go menvam mozno e samo da stam vista ama ko ke izlezit nekoja ponova verzija zs ovaja sega so ja zedov nikako ne se instalirat i nikoj ne znajt da mi kazit zs.
Деан
Деан
Муабетчија
Муабетчија

Број на мислења : 70
Registration date : 2007-01-27

Пишување by KlimentM Пон Фед 19, 2007 1:55 pm

Јас имам пробвено Линукс од live cd-а и Knoppix ми беше најубав од тие дистрибуциите, а ги имат милион. Штета шо не можам да најдам за 64 битни процесори и од ко го сменав не можам да бутирам Линукс live. Некој ако знајт некој друг линк за спуштање освен овај нека постират http://www.frozentech.com/
KlimentM
KlimentM
Капетан на форумов
Капетан на форумов

Број на мислења : 181
Место : Дома
Registration date : 2007-01-12

Пишување by Деан Сре Фед 21, 2007 2:58 am

Климент јас го имам убунту 64 битен ама џабе ти е зш немат флеш плеер за мозила 64 битен така да не ќе можиш да гледаш страници кај што имат флеш анимации ама демек адобе работеле и кај да е ќе го изваеле. Иначе вистата ја инсталирав и крак најдов и супер работит
Деан
Деан
Муабетчија
Муабетчија

Број на мислења : 70
Registration date : 2007-01-27

Пишување by Slayer Пон Aвг 13, 2007 1:34 am

Abe i jas sakav da klam linux ama ko mi kazaja deka ne poddrzvit sve se premisliv.
Slayer
Slayer
Муабетчија
Муабетчија

Број на мислења : 66
Место : Ohrid
Registration date : 2007-07-29

Пишување by TACA Вто Aвг 14, 2007 3:14 pm

Mene ne mi se sviga bas linuxot.Eden drugar go imase,ama nekako mi izgledase slozen,premnogu mi e kompliciran a i taka ne mi odi se najdobro so kompjuterite us toa mi fali da kompliciram us poveke.
TACA
TACA
Форумџија
Форумџија

Број на мислења : 119
Место : KAVADARCI
Registration date : 2007-07-29

Пишување by Sponsored content

Sponsored content